Лазаренко зробив би з Єханурова камікадзе

Субота, 22 квітня 2006, 12:10

Екс-прем'єр Павло Лазаренко вважає найкращою кандидатурою на роль майбутнього прем'єр-міністра Юрія Єханурова.

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Комсомольській правді в Україні", опублікованому в суботу.

"Багато достойних кандидатів: і Юлія Тимошенко, і Віктор Янукович. Але мені здається, що прем'єром у нинішній ситуації найкраще залишити Юрія Єханурова. Він – нейтральна фігура, яка підійде і сходу, і заходу", - вважає Лазаренко.

Він також прогнозує, що "Україну цього року чекає ряд потрясінь, і на найближчій сесії оберуть прем'єра-"камікадзе", який стане заручником економічної ситуації, а потім неминуче відправиться у відставку".

"Очевидно, що восени ситуація загостриться надміру і суспільству буде потрібно "випустити пару". Відставка уряду місяців через дев'ять (а то й раніше) стане кращим з можливих варіантів. До речі, Леонід Кучма завжди так і робив", - сказав екс-прем'єр.

Коментуючи процес створення парламентської коаліції, Лазаренко висловив думку, що вона повинна бути "більш широкою", "і неодмінно - за участю Партії регіонів".

Відповідаючи на питання, чи не ображений він на главу Центвиборчкому Ярослава Давидовича, який не зареєстрував Лазаренка кандидатом у народні депутати, екс-прем'єр сказав: "Давидович виконав політичне замовлення - не більше і не менше".

"Звичайно, рано чи пізно це позначиться на його кар'єрі, та й чисто по-людськи так чинити не можна. Він порушив закон і коли не зареєстрував мене, і коли не відмовив у реєстрації іншим, от за це буде відповідати", - сказав Лазаренко. Він повідомив, що направив позов з цього приводу до парламентського суду Ради Європи.

"Що стосується мого судового процесу, то остання новина полягає в тому, що ми так і не одержали відповіді від Генпрокурора України з приводу агрофірми "Наукова", - повідомив Лазаренко. Як відомо, Лазаренко обвинувачується в причетності до порушень фінансової діяльності цієї фірми.

"Поки ще дату процесу не призначили, але ми до нього готові, і я очікую успішного результату. Після засідань відразу повернуся в Україну: нагромадилося дуже багато питань, що вимагають негайного вирішення", - сказав він.

Лазаренко також розповів, що у вільний час вивчає політичний устрій західноєвропейських країн і Північної Америки.

"На Великдень думаю піти в церкву, відстояти Всеношну", - сказав Лазаренко. Він пояснив, що був і залишається православним християнином.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування