Україну приїдуть вчити, що робити з грошима

Субота, 22 квітня 2006, 14:59

Місія Міжнародного валютного фонду має намір у червні відвідати Україну для надання рекомендацій з монетарної й фіскальної політики.

Як сказано в повідомленні посольства України в США, 20 квітня у Вашингтоні почалася робота офіційної делегації України на чолі з головою Нацбанку Володимиром Стельмахом, що бере участь у весняних зборах МВФ і Світового банку.

Глави й члени делегації провели низку важливих зустрічей з керівництвом МВФ і СБ, а також двосторонніх зустрічей із представниками американських урядових структур.

Під час зустрічі із представниками МВФ особлива увага приділялася можливому впливу підвищення ціни на газ для України на макроекономічні показники.

За результатами обговорень, МВФ отримав додаткову інформацію, яка дозволить відкоригувати оціночний звіт з цього питання та сформувати кілька сценаріїв розвитку економіки на середньострокову перспективу.

Сторони обговорили також макроекономічну ситуацію в Україні. Особливу увагу українська сторона акцентувала на оцінці результатів розвитку економіки в 2005 році.

Стельмах підкреслив, що 2005 рік для української економіки виглядає досить успішним, оскільки на тлі вповільнення зростання валового внутрішнього продукту знизився рівень безробіття, виросли реальні доходи населення, значно скоротився державний борг.

22-23 квітня українська делегація візьме участь у засіданні Міжнародного валютно-фінансового комітету й Комітету розвитку.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування