Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко придумав, як військові будуть молитися

Понеділок, 24 квітня 2006, 11:44

Міністр оборони Анатолій Гриценко підписав директиву про впорядкування питань задоволення релігійних потреб військовослужбовців ВСУ.

"Це перший за 15 років існування Збройних Сил України документ у сфері задоволення релігійних потреб віруючих військовослужбовців", - підкреслив Гриценко.

За його словами, протягом попередніх років військово-церковні відносини в Україні пройшли шлях від констатації права військовослужбовців на свободу участі в релігійних обрядах до загального переобладнання споруджень для відправлення релігійних потреб на територіях військових частин, вивчення досвіду військово-церковного співробітництва в країнах Європи.

За ці роки, підкреслив міністр, пройшов експеримент по духовному забезпеченню військовослужбовців в умовах виконання миротворчої місії в Іраку.

Сьогодні присутність священиків у військових частинах у день прийняття військової присяги є загальноприйнятою практикою, передає слова Гриценка прес-служба Міноборони.

У той же час, міністр відзначив, що військове командування під час організації й проведення заходів за участю духівництва не завжди повною мірою враховувало бажання як віруючих, так і невіруючих військовослужбовців.

У розробці директиви активну участь брали представники від Української православної церкви Київського й Московського патріархатів, Української греко-католицької церкви, Львівської митрополії Римсько-католицької церкви й Всеукраїнського союзу об'єднань євангельських християн-баптистів.

Гриценко також привітав генералів й офіцерів, сержантів і старшин, солдатів і матросів, курсантів і ліцеїстів, ветеранів і працівників ВСУ зі світлим святом Великодня.

Ліга

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування