Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вітренко викрила державний переворот

Понеділок, 24 квітня 2006, 13:42

Лідер блоку "Народна опозиція" Наталя Вітренко звинувачує Центвиборчком у виконанні політичного замовлення по фальсифікації парламентських виборів.

У ході судових дебатів у понеділок у Вищому адміністративному суді, що розглядає позов політичних сил, що не пройшли до парламенту, до ЦВК, Вітренко заявила, що в ході судового процесу "розкрився той державний переворот, що був спланований в Україні й здійснювався за допомогою й на чолі ЦВК".

На її думку, ЦВК виконував політичне замовлення, щоб якнайшвидше оголосити підсумки виборів, прийнявши протокол про підсумки голосування замість постанови, у такий спосіб позбавивши можливості його оскаржити.

При цьому Вітренко назвала замовником цього Блок Юлії Тимошенко. БЮТ - "ось та головна політична сила, що примусила ЦВК" до масових фальсифікацій, сказала вона, додавши, що БЮТ не одержала на виборах та кількість голосів, яку оголосив ЦВК.

Вітренко заявила про необхідність висловити недовіру ЦВК й відправити його у відставку.

У понеділок у ВАСУ почалася завершальна стадія адміністративного процесу - дебати сторін, після завершення яких передбачається винесення рішення суду за позовом.

Як повідомлялося, позови й претензії до ЦВК про визнання неправомірними її дій по встановленню результатів виборів народних депутатів пред'являють, зокрема, блок Наталі Вітренко "Народна опозиція", партія "Віче", блок Юрія Кармазіна, Народний блок Литвина, які не пройшли в парламент за підсумками виборів 26 березня.

Згідно з даними ЦВК, "Народна опозиція" набрала 2,93% голосів при прохідному бар'єрі 3%, Народний блок Литвина - 2,44%, партія "Віче" - 1,74%, блок Кармазіна - 0,65%.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування