Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа вирішила відродити частину України

Понеділок, 24 квітня 2006, 19:27

Європейська комісія заявляє про намір продовжити свої проекти з надання допомоги Україні для ліквідації наслідків на Чорнобильській атомній електростанції.

Про це заявив посол Єврокомісії в Україні Ієн Боуг на міжнародній конференції "20 років Чорнобильської катастрофи. Погляд у майбутнє" у понеділок у Києві.

"Європейська комісія буде продовжувати реалізовувати свої проекти, які будуть сприяти підвищенню ядерної безпеки й будуть сприяти розвитку вражених регіонів", - сказав він.

Разом з тим, федеральний міністр сільського господарства головуючої в ЄС Австрії Жозеф Пріль підкреслив, що Європейський Союз вважає важливим будівництво нового укриття на Чорнобильській АЕС.

В той же час, помічник генерального секретаря ООН Кальман Міжей вважає, що відродження Чорнобиля можливе, і підкреслює необхідність переходу до активної діяльності для відродження регіонів.

На його думку, новий підхід ПРООН уже приносить практичні результати в трьох важливих сферах: надання точної й надійної інформації, соціальне й економічне відродження й співробітництво з урядом у перегляді політики стосовно Чорнобиля.

У свою чергу генеральний директор ЮНЕСКО Коічіру Мацуура висловив подяку людям України, Білорусії й Росії за їхню стійкість у подоланні наслідків Чорнобильської катастрофи, а також урядам цих країн за зусилля у вирішенні проблем наслідків цього лиха.

У той же час, заступник гендиректора Всесвітньої організації здоров'я Сюзанна Вебер-Мосдорф заявила, що за оцінками ВОЗ, кількість загиблих від раку внаслідок Чорнобильської катастрофи може досягати 9 тис. чоловік.

Вона запевнила, що ВОЗ визначає свої цифри "тільки з найнадійніших джерел".

У своєму звіті у вересні 2005 року МАГАТЕ назвало кількість померлих від раку у зв'язку із Чорнобильською катастрофою 4 тис. чоловік. Однак у нинішньому році незалежні експерти назвали цифру в 15 разів більше.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування