Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україні загрожують перевибори?

Вівторок, 25 квітня 2006, 11:17

Голова секретаріату президента Олег Рибачук вважає, що люди зрозуміють доцільність створення широкої коаліції за участю Партії регіонів.

"Якщо політики почнуть пояснювати виборцям, що широка коаліція робиться в інтересах держави", - сказав він в інтерв'ю УНІАН.

На питання про доцільність формування коаліції з Партією регіонів він зазначив: "Президент прагне створити круглий стіл, політичну раду, у якій сидітимуть і Симоненко, і Янукович, і Тимошенко, і Єхануров чи Безсмертний, і Мороз".

"За столом сидітимуть усі п'ятеро – і влада, і опозиція. Завтра ролі можуть помінятися, але це буде їхній робочий майданчик", - зауважив Рибачук.

На його думку, "президенту вірять, до нього пішли всі п'ятеро, які не можуть між собою домовитись, бо знають: він вислухає, зрозуміє і робитиме те, про що домовляться".

"Зараз президент здійснює антикризову роботу та мінімізує конфлікти. І якщо Віктор Андрійович каже про вимоги до коаліції, то в нього ключове слово – стабільна коаліція", - зазначив Рибачук.

"Стабільна - не на 3-4 місяці, і не така, що сама собі не вірить, бо якщо ти сам собі не віриш, то громада, інвестор і всі решта тим більше не повірять", - додав він.

"Що може зробити коаліцію стабільною? Це коли є програма її діяльності, порозуміння і довіра між її учасниками", - пояснив голова секретаріату.

У той же час Рибачук зізнався, що "аналітики у секретаріаті розглядають варіанти створення коаліції, і їх не так багато – усього два".

За словами голови секретаріату, "перший варіант - це формування коаліція у складі трьох".

"Якщо вона розпадається, і комусь із членів цієї коаліції вдається домовитися з Партією регіонів, бо "Регіони" самі не можуть утворити більшість, виникає нова коаліція", - зазначив він.

"Якщо всі ці втрьох кажуть ні – то перевибори. Поки що тільки БЮТ категорично каже ні", - додав Рибачук.

За його словами, другий варіант передбачає "формування іншої коаліції - знову не спрацьовує, і знову перевибори".

"А є третій варіант, який також знає президент: формується коаліція, яка працює 5 років, але з модифікаціями. Якісь деталі міняються, але не падає вся конструкція...", - зазначив Рибачук.

"Якщо ви не здатні домовитись, то знайдуться інші. Якщо не знайдуться інші, значить будуть нові вибори, прийдуть нові політичні сили, які домовляться", - пояснив він.

"Це значно чесніше і менш болюче для України, ніж зробити коаліцію, яка, підписуючи угоду, не вірить сама собі, а беручи на себе зобов'язання, сама не вірить, що вона їх виконає", - додав Рибачук.

"Це дуже жорстокий експеримент над країною. Президент каже, що експериментувати над країною, аби хтось переконався, що це може спрацювати, не допустить", - зауважив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування