Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЧЕЧЕТОВ ВЛИП У СПРАВУ ЧЕРЕЗ ПІНЧУКА І АХМЕТОВА?

Вівторок, 25 квітня 2006, 12:05

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом зловживань посадових осіб Фонду державного майна, що призвели до збитків орієнтовно в 24 млрд. гривень.

Про це "Українським Новинам" повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Справу порушено за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу "Зловживання владою або службовими повноваженнями, які призвели до тяжких наслідків".

Міліція встановила, що посадові особи ФДМУ, діючи в інтересах 2 промислово-фінансових консорціумів, незаконно віддали цим консорціумам перевагу при приватизації 2 підприємств у 2003 й 2004 роках, при цьому не називаються ні консорціуми, ні приватизовані підприємства.

Сума збитків у результаті цих дій посадових осіб ФДМУ становить, за попередніми підрахунками, 24 млрд. гривень.

Як відомо, одним із найбільших приватизаційних конкурсів в 2003 році був продаж консорціуму "Придніпров'я" акцій Нікопольського заводу феросплавів за 410,5 млн. гривень, в 2004 році - продаж "Інвестиційно-металургійному союзу" 93,02% акцій металургійного комбінату "Криворіжсталь" за 4,26 млрд. гривень.

"ІМС" контролюють компанія System Capital Management Рината Ахметова й корпорація "Інтерпайп" Віктора Пінчука.

Консорціум "Придніпров'я" контролює корпорація "Інтерпайп".

Кабінет Міністрів у судах виграв позов про незаконність приватизації НЗФ, і зараз іде процедура повернення в держвласність 50%+1 акції, які раніше належали консорціуму "Придніпров'я".

Акції "Криворіжсталі" були повернуті в державну власність і повторно продані за 24,2 млрд. гривень Mittal Steel Germany GmbН.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування