Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка не влаштовує "італійський страйк"

Вівторок, 25 квітня 2006, 12:08

Президент Віктор Ющенко не має бажання скасовувати конституційну реформу.

Про це заявив голова секретаріату президента Олег Рибачук в інтерв'ю УНІАН.

"Президент не хоче скасувати реформу, це абсолютно чесно. Вона просто має бути діюча", - зазначив він.

Реклама:

"Є таке поняття "італійський страйк", коли ти береш закон, дослівно починаєш виконувати, й усе зупиняється. Через суперечності та нелогічність", - пояснив Рибачук.

За його словами, "президент каже, що треба зробити так, щоб реформа працювала, але він (Ющенко) ніколи не виступав за те, щоб скасувати реформу".

"Президент запропонував фахівцям з конституційного права, тим людям, які писали Конституцію, а їх в Україні можна на пальцях перерахувати, проаналізувати текст нової Конституції", - заявив Рибачук.

"Вийшов цілий реферат: які в Конституції недоречності, що треба додати, що зробити. Це, до речі, мало бути предметом, зокрема, й коаліційної угоди", - додав він.

ВІДЕО ДНЯ

"Адже у багатьох було таке відчуття, що з 1 січня в нас уже парламентська республіка, але зараз усі побачили, що немає сенсу видавати бажане за дійсне, бо воно просто не працює", - пояснив голова секретаріату.

За його словами, "конституційна реформа – це не самоціль, будь-яка реформа має бути інструментом покращення і модернізації державної політики, посилення її ефективності".

Також Рибачук не прогнозує можливості, що Конституційний суд може скасувати реформу.

"Бачу лише доповнення до реформи, точніше до Конституції. Експерти розглядають два варіанти: можна написати нову Конституцію, або внести оптимальні зміни до існуючої", - пояснив він.

За словами Рибачука, "для президента ближчий той підхід, який передбачає удосконалення Конституції за рахунок ухвалення фундаментальних законів, зокрема про президента, про Кабінет міністрів та інші".

"Теоретики, науковці працюють, а далі вступатимуть політики. Конституційна реформа має сприяти демократизації системи державного управління, програмі перетворень, а не розподілу посад", - зауважив він.

"Ця тема викликала дуже багато підозр. Президент при мені казав: "Тільки я почну говорити щось не так про реформу, так відразу скажуть, що я її хочу скасувати". Хоча він на всіх зустрічах не раз говорив, що не робитиме цього", - додав Рибачук.

Також він додав, що "зараз переможці виборів приходять сюди, до президента". "А за якою це Конституцією? За новою чи за старою? Адже їх ніхто не примушує?", - запитав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування