Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура вважає, що люди Турчинова дезінформують громадськість

Вівторок, 25 квітня 2006, 16:30

Генпрокуратура відкидає свою вину у зриві операції СБУ із затримання генерала Олексія Пукача, обвинуваченого в убивстві Георгія Гонгадзе, в Ізраїлі.

Про це заявили заступник начальника Головного слідчого управління ГПУ Роман Шубін та Юрій Грищенко на брифінгу у вівторок.

Таким чином вони відреагували на статті керівника прес-служби СБУ при Олександрові Турчинові Станіслава Речинського про причетність ГПУ до зриву затримання Пукача в Ізраїлі.

Представники Генпрокутартури відкинули висловлені в статті обвинувачення, назвавши їх "введенням громадськості в оману та підривом авторитету органів прокуратури".

"У статті йдеться тільки Кожемякін все робив, а Генпрокуратура старалася тільки перешкодити, - зазначив Шубін.

За його словами, ні Олександр Турчинов, ні його заступник Андрій Кожемякін "до розкриття справи Гонгадзе ніякого відношення не мають".

"Навпаки, з їхнім приходом була розвалена дуже професійна оперативно розшукова група, яка разом з нами займалася цією справою ще з 2002 року", - зазначив Шубін.

Окрім того, за словами Шубіна, "з приходом Турчинова... нам стало відомо про те, що він дав вказівку взагалі не надавати оперативну інформацію слідчим ГПУ, які розслідують цю справу".

Щодо поїздки Кожемякіна до Ізраїлю, то Шубін розцінив її як "чисту авантюру". "Звичайно такі операції проводяться за спеціальною методикою, а вони вчинили по-дилетантськи", - зазначив слідчий ГПУ.

Більше того, за словами Шубіна, він зустрічався в той час з представниками Інтерполу Ізраїлю, але йому не підтвердили, що "Пукач знаходиться в зоні їх спостереження чи взагалі на території Ізраїлю".

Щодо статей, то Генпрокуратура розглядає питання щодо пред’явлення до суду позову до Речинського з вимогою спростувати ті неправдиві дані, які він публікував з цього приводу у ЗМІ.

Як відомо, звинувачення на адресу Генпрокуратури щодо зриву операції СБУ по затриманню Пукача неодноразово озвучував Олександр Турчинов

Зараз статті в пресі з'явилися якраз тоді, коли Турчинова викликали на допит у прокуратуру у справі про незаконне прослуховування з боку СБУ. Лідер БЮТ Юлія Тимошенко навіть заявила про можливий арешт Турчинова і Кожемякіна у цій справі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...