Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лесю Гонгадзе відправили за правдою в третє місце

Вівторок, 25 квітня 2006, 16:57

Результати останньої мюнхенської експертизи "таращанського тіла" знаходяться у представників громадського звинувачення у справі щодо вбивства Георгія Гонгадзе.

Про це повідомив у вівторок на брифінгу заступник начальника управління з розслідування особливо важливих справ Юрій Грищенко.

"Результати останньої експертизи були направлені до суду разом з матеріалами справи... у зв’язку з тим, що деякі об’єкти не були досліджені суто по фізичному стану...коли експерти провели дослідження, вони направили залишки цієї експертизи нам", - сказав він.

За словами Грищенка, оскільки кримінальна справа вже перебувала в суді, "25 лютого 2006 року усі дані експертизи, що були у провадженні ГПУ були передані державному обвинуваченню".

Грищенко сказав, що саме державне обвинувачення мало вирішити питання приєднання експертизи до матеріалів справи Гонгадзе.

Він також сказав, що, оскільки розслідування справи за фактом розслідування справи продовжується, зокрема щодо Пукача і організаторів злочину, у цій справі є копія висновків експертизи.

На питання, коли результати експертизи отримає Леся Гонгадзе, Грищенко відповів, що все залежить від рішення суду.

Як відомо, раніше ГПУ відмовлялася надати результати експертизи Лесі Гонгадзе, мотивуючи це тим, що вони знаходяться в суді. Водночас під час розгляду справи колегія суддів заявила, що не володіє цими матеріалами.

17 квітня Леся Гонгадзе звернулась до президента з проханням посприяти в отриманні інформації.

У свою чергу Віктор Ющенко 18 квітня попросив РНБО та СБУ надати Лесі Гонгадзе допуск до інформації у справі про вбивство її сина.

Ющенко також просив прокуратуру і суд, з огляду на резонансність справи, зробити судовий процес відкритим та публічним для суспільства і медіа.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування