Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Губернаторство Жовтяка залежить від його зговірливості, попереджає БЮТ

Вівторок, 25 квітня 2006, 18:32

Голова Київської облради Володимир Майбоженко вважає, що від співробітництва голови Київської облдержадміністрації Євгена Жовтяка з Київською облрадою буде залежати, чи залишиться Жовтяк на займаній посаді.

Так Майбоженко відповів на питання, чи відповідають дійсності чутки про те, що Блок Юлії Тимошенко, представником якого він є, має намір замінити на посаді київського губернатора Жовтяка на Сергія Осику.

"Чутки завжди є чутками. Я не хочу сьогодні нікого ні на кого змінювати", - підкреслив Майбоженко.

"Я хочу просто зробити досить міцне, серйозне місцеве самоврядування в Київській області", - сказав Майбоженко, при цьому додавши, що зараз такого місцевого самоврядування в області взагалі немає.

"Якщо буде досить міцне самоврядування, я думаю, губернатора змінювати взагалі не доведеться. Він чітко буде під контролем", - підкреслив голова облради.

За його словами, на сьогоднішній день "виникає цікава ситуація" - області виділяється бюджет, а обласна рада за нього голосує або не голосує.

Майбоженко підкреслив, що облрада хотіла б впливати на формування і розподіл бюджету, а також, природно, контролювати обласну державну адміністрацію.

Разом з тим Майбоженко підкреслив, що рано чи пізно Україна прийде до формування виконкомів на місцях, як того вимагають норми законопроекту про внесення змін до Конституції, що стосуються реформування місцевого самоврядування.

У свою чергу, заступник керівника БЮТ Микола Томенко, на питання, чи буде їх політична сила лобіювати призначення Осики на посаду голови Київської облдержадміністрації, сказав: "Ми нікого не лобіюємо. У нас немає звички когось лобіювати".

За словами Томенка, це питання буде обговорюватися і голосуватися і після цього тільки кандидатура на посаду голови Київської облдержадміністрації буде пропонуватися.

"Якщо в Київоблраді наша фракція прийме рішення когось пропонувати на посаду губернатора, ми будемо діяти за Конституцією", - підкреслив він.

Крім того, Томенко нагадав, що відповідно до Конституції, кандидатури на посади голів облдержадміністрацій подає прем'єр-міністр.

"Поки що я не знаю, хто буде прем'єр-міністром. Якщо Юлія Тимошенко буде прем'єр-міністром, я вам точно скажу, кого ми будемо пропонувати", - додав заступник керівника БЮТ.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...