Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВІТРЕНКО, ЛИТВИН, "ВІЧЕ" І КАРМАЗИН ПРОГРАЛИ СУД ЩОДО ВИБОРІВ

Вівторок, 25 квітня 2006, 22:25

Вищий адміністративний суд відхилив позови до Центвиборчкому про визнання неправомірними дій ЦВК зі встановлення результатів парламентських виборів.

Таке рішення у формі постанови винесла у вівторок колегія суддів Вищого адміністративного суду України.

У такий спосіб суд визнав правомірними дії ЦВК щодо встановлення результатів виборів.

При цьому суд визнав безпідставними всі позовні вимоги, що висувалися з боку Блоку Вітренко, Блоку Кармазина, партії "Віче" і блоку Литвина.

Рішення суду остаточне й оскарженню не підлягає.

Як повідомлялося, позови і претензії до Центральної виборчої комісії про визнання неправомірними її дій зі встановлення результатів виборів депутатів висували, зокрема, блок Наталії Вітренко "Народна опозиція", партія "Віче", блок Юрія Кармазина, Народний блок Литвина, що не пройшли до парламент за підсумками виборів 26 березня.

Згідно з оприлюдненими 10 квітня даним ЦВК, "Народна опозиція" набрала 2,93% голосів при прохідному бар'єрі 3%, Народний блок Литвина - 2,44%, партія "Віче" - 1,74%, блок Кармазина - 0,65%.

Загалом у виборах брали участь 45 партій і блоків. 3%-ний бар'єр подолали п’ять: Партія регіонів, БЮТ, "Наша Україна", Соціалістична і Комуністична партії.

Суд почав розглядати перший позов 15 квітня. З моменту подачі першого позову офіційні результати парламентських виборів ще не публікувалися.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: