Харківські терористи просили гроші на політику

Середа, 26 квітня 2006, 10:18

Співробітники СБУ і МВС затримали трьох підозрюваних у здійсненні вибухів у Харківських супермаркетах.

Про це в середу на прес-конференції в Києві повідомив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

"На цей момент наші працівники в Харкові вважають, що небезпеку для громадян ліквідовано", - відзначив Луценко.

Раніше двох підозрюваних затримали вночі під час спільної операції СБУ і кримінального розшуку Управління МВС, повідомили в Департаменті зв'язків із громадськістю МВС.

Як повідомив начальник УМВС у Харківській області Ігор Репешко, вибухи в супермаркетах Харкова були здійснені з метою вимагання грошей у власників магазинів.

Обоє зловмисників - молоді люди. Раніше вони відсилали листи власникам супермаркетів через інтернет з погрозами і з вимогами виплатити по 150 тис. доларів.

Вибухи повинні були продемонструвати серйозність їхніх намірів.

За його словами, затримані у цій справі харків’яни у ході допитів зізналися в тому, що, використовуючи політичну ситуацію, направили через мережу інтернет відповідні листи керівникам харківських супермаркетів.

Зміст листів буквально такий: "Необхідно профінансувати політичну організацію у сумі 50 тисяч доларів та свою політичну силу".

У своїх листах вони повідомляли, що гроші потрібно перераховувати на рахунки банків та банківські картки. "Вибухами передбачалося наносити фінансовий збиток, і до вибухів вони планували телефонувати за 30 хвилин", - сказав Репешко.

ІНа прес-конференції було повідомлено, що кримінальну справу порушено за статтею 296 Кримінального Кодексу України (хуліганство), але не виключено, що ця стаття може бути перекваліфікована на іншу.

Як відомо, в результаті вибухів, які сталися 22 квітня в харківських супермаркетах "Сільпо" і "ЮСІ" в житловому масиві Олексіївка, постраждали 14 осіб, зокрема дворічна дитина. Всі потерпілі були доставлені в лікарню з травмами середнього і легкого ступеня тяжкості, у деяких – струс мозку.

УНІАН, "Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування