Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Третьякова, Катеринчука і Льовочкіна спробували відрізати від зв'язку

Середа, 26 квітня 2006, 10:36

Члени наглядової ради Укртелекому ставлять під сумнів рішення про виключення з цього органу Олександра Третьякова, Сергія Льовочкіна, Миколу Катеринчука і Віктора Кирюшина.

"Рішення про їх виключення є нелегітимним, бо збори акціонерів "Укртелекому" не відбулися, тому що реєстратор отримав рішення кількох судів про заборону на проведення зборів", - повідомив Українській правді один з членів наглядової ради.

За його словами, на зборах була копія реєстру за минулий рік, яка зберігалася у Фонді держмайна, в той час як реєстратором Укртелекому є фірма "Энсти-транфер", яка не з'явилася.

Джерело також повідомило, що Держкомісія цінних паперів та фондового ринку "зафіксувала факт заборони на проведення зборів акціонерів".

Як відомо, у середу повідомлялося, що загальні збори акціонерів ВАТ "Укртелеком" ухвалили рішення відкликати голову Наглядової ради Олександра Третьякова, а також членів НР Миколу Катеринчука, Віктора Кирюшина, Сергія Льовочкіна.

Також зборами ухвалено рішення обрати головою наглядової ради радника президента Юрія Рубана, повідомляє УНІАН.

Третьяков сам вранці заявив про вихід з ради.

Членами ради обрано заступника голови Державної податкової Григорія Оперенка, заступника голови СБУ Миколу Куркіна, заступника міністра оборони Миколу Нещадима, начальника департаменту Мінекономіки Романа Жуковського, голову ЗАТ "Промзв’зок" Ігоря Піковського.

До порядку денному чергових зборів також було внесено затвердження звіту правління про результати фінансово-господарської діяльності товариства за 2005 рік і визначення основних напрямів діяльності на 2006 рік.

Як повідомив на зустрічі з представниками ділових ЗМІ прем'єр-міністр Юрій Єхануров, новий склад наглядової ради розгляне питання приватизації "Укртелекому", повідомляє Комерсант-Україна.

При цьому він підкреслив, що існують альтернативні пропозиції поліпшення роботи і капіталізації компанії.

"Можливо, ми зупинимося на такому варіанті розвитку подій. А ні - буде діяти орієнтир на приватизацію", - заявив Єхануров.

ВАТ "Укртелеком" контролює понад 80% ринку місцевої телефонії, обслуговуючи близько 10 млн. абонентів, володіє найбільш розгалуженою первинною мережею ВОЛС загальною протяжністю більш як 16 тис. км.

Державі належить 92,86% акцій "Укртелекому".

Обраний головою наглядової ради "Укртелекому" Рубан є керівником національного інституту стратегічних досліджень. Він вважався спіч-райтером Ющенка епохи його опозиційної діяльності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування