Ющенко допустить Лесю Гонгадзе до секретних матеріалів

Середа, 26 квітня 2006, 10:48

СБУ підготувала проект розпорядження про надання громадянці Грузії Олександрі Гонгадзе доступу до матеріалів кримінальної справи про вбивство її сина Георгія Гонгадзе, що розглядаються в Апеляційному суді м. Києва і є державною таємницею.

Таке рішення було прийнято у виконання розпорядження президента Віктора Ющенка, повідомила прес-секретар СБУ Марина Остапенко.

Відповідні документи було направлено в Раду національної безпеки й оборони України 20 квітня, передає Обком з посиланням на Уніан.

Як відзначила Остапенко, у відповідності зі ст. 5 Закону України "Про державну таємницю", СБУ є органом державної влади у сфері охорони державної таємниці.

Відповідно до ст. 27 того ж закону, доступ до державної таємниці іноземним громадянам або особам без громадянства надається у виняткових випадках за розпорядженням президента на підставі пропозицій РНБО.

20 квітня 2006 р. Ющенко звернувся до секретаря РНБО Анатолія Кінаха і голови СБУ Ігоря Дріжчаного з проханням надати матері журналіста допуск до інформації, що відноситься до державної таємниці, у справі про вбивство її сина.

Головою Ради національної безпеки й обороні є безпосередньо президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування