Литвина підкосила недовіра до Єханурова і Омельченка?

Середа, 26 квітня 2006, 11:36

Напередодні голосування парламенту за висловлення недовіри уряду Юрія Єханурова на внутрішній нараді Народного блоку Литвина було прийнято рішення не голосувати за цю відставку.

Про це повідомляє Комерсант-Україна з посиланням на джерело.

"Коли за відставку в повному складі проголосували обидві наші фракції, ми були в шоці!", - відзначило джерело.

"І треба зізнатися, що багато в чому це був волюнтаризм самого Володимира Литвина. В умовах, коли не було своїх ЗМІ, щоб пояснити позицію блоку, цей крок був неприпустимий", - додало воно.

На думку політтехнологів, незважаючи на вдале формування бренду іменного блоку, Литвин так і не зміг запропонувати суспільству актуальну ідею.

За інформацією видання, "головним автором концепції виборчої кампанії блоку Литвина був Вадим Омельченко, невідомий серед великих фахівців політтехнолог з Харкова".

Саме недовіра до Омельченка багато в чому стала причиною провалу блоку на виборах, говорять джерела в штабі блоку.

"Справа в тому, що спочатку блок мав позиціонуватися більш "жорстко й агресивно", - пише "Комерсант-Україна".

"Але цьому зашкодив страх Володимира Михайловича розсваритися як з Віктором Ющенком, так і з Віктором Януковичем", - вважає один з колег Омельченка.

"Крім того, лідер партії дозволяв собі і самовільні кроки: "Наприклад, список партії, ухвалений на з'їзді, у корені відрізнявся від того варіанту, що був запропонований Омельченком і попередньо погоджений", - зазначив співробітник штабу блоку.

"У запропонований нами список входили міністр економіки Арсеній Яценюк, Олександр Шлапак (голова Держказначейства) та Ігор Юшко (екс-міністр фінансів)", - додав він.

Офіційно представники Народного блоку Литвина цей факт заперечують, пише видання.

У той же час у самому блоці впевнені, що основна причина провалу кампанії полягає у фальсифікаціях.

"Так, були і внутрішні причини... але я своїми очима переконуюся – фальсифікація проти нас була. Просто Володимир Литвин як сильний лідер нікому не потрібний", - вважає заступник голови Народної партії Олег Зарубінський.

Як відомо, у вівторок Вищий адміністративний суд вирішив відхилити позови до Центвиборчкому про визнання неправомірними дії ЦВК по встановленню результатів парламентських виборів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування