Raiffeisen може відмовитися від "РосУкрЕнерго"

Середа, 26 квітня 2006, 12:15

Голова правління компанії Raiffeisen International Герберт Степич, вважає, що Raiffeisen Investment AG незабаром розстанеться з "РосУкрЕнерго".

"Я не маю права вирішального голосу, але виходжу з того, що RIAG відійде від справ компанії, як тільки реальні власники вийдуть з тіні", – заявив Степич у понеділок у Клубі економічних публіцистів у Відні.

Половина акцій зареєстрованого у Швейцарії газового трейдера "РосУкрЕнерго", належить російському "Газпромбанку", пише австрійська газета Der Standard, переклад якої наводить Инопресса.ру.

Номінальним власником другої половини акцій є Riag, причому невідомо, за чиїм дорученням, хоча довірителі, за словами Степича, "незабаром вийдуть з тіні".

Припущення, що виходять, зокрема, зі США, про те, що може відкритись ім'я розшукуваного ФБР за відмивання грошей і рекет Семена Могилевича, Степич прокоментував так:

"Усе було перевірено експертами, і не виявлено ніяких кримінальних слідів і зв'язків з паном Могилевичем. Державні служби України і Росії весь час знали, хто є власником компанії".

Причину участі в справах газового трейдера Степич пояснює так: "Raiffeisen зробив собі ім'я в Україні й у Росії і виступав під час газової суперечки як посередник у переговорах".

"Коли на початку 2004 року RIAG приступила до керування чужим майном з доручення довірителя, це було цілком буденною угодою. Але потім нас втягли у вир дискусій навколо виборів на Україні", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News