Єхануров хоче, щоб Тимошенко розплатилася за популізм коаліцією?

Середа, 26 квітня 2006, 12:44

Однією з умов створення коаліції від уряду буде скасування ряду законів, не підкріплених фінансовими ресурсами.

Про це заявив прем'єр-міністр Юрій Єхануров, повідомляють "Экономические известия".

"Ціла низка законів, прийнятих у першому кварталі, не підкріплена фінансовими ресурсами, вони просто не можуть виконуватися. Нова ВР повинна їх скасувати", - зазначив прем'єр.

За його словами, "скасування цих законів буде включено як одна з умов створення коаліції (вони будуть подані від імені уряду)".

На питання, про його ставлення до відмови Мінфіну від ідеї створення стабфонду, Єхануров відповів: "З бюджетом завжди погано. Питання про стабфонд ще буде обговорюватися і розглядатися. Цілком можливо, ми підемо назустріч Мінфіну".

"З іншого боку, я розумію того ж міністра фінансів. От прийняли закон "Про дітей війни", а грошей на нього немає. У фінансистів свій спосіб мислення", - додав прем'єр.

За його словами, "йому (міністру фінансів) дали закон - він не має права його не виконувати".

"ВР не мала права такі закони приймати, але в нас поняття права – умовне, особливо, у період виборів", - зазначив Єхануров.

"Я думаю, що в другому півріччі всі ці закони будуть скасовані. В усякому разі, я буду жорстко вимагати, щоб це було включено в коаліційну угоду", - додав він.

На питання, якщо парламент не проголосує за скасування цих законів, Єхануров відповів: "Виходить, коаліції не буде. От і все. І уряд наш буде продовжувати працювати. Ми не дамо розірвати бюджет".

Прем'єр погодився із зауваженням, що заяви про всілякі ризики і майбутні бюджетні кризи дестабілізують економічне середовище: "Ви абсолютно праві".

"Я погано ставлюся до деяких заяв членів уряду, в яких їхня точка зору подається як остаточна істина. І я зроблю певні висновки", - зазначив він.

"Чиновники і міністри не можуть гіпотетичні речі перетворювати у факти, що здійснилися. Коли я прийшов в уряд і попросив усіх обмежити публічне коментування, я трошки переборщив. Ну, так треба було... Розмови ж, що ведуться останнім часом, зайві. Думаю, я їх припиню", - додав прем'єр.

На уточнення, яким чином він цього досягне, Єхануров відповів: "На засіданні Кабміну я скажу такі слова, що закриють роти на найближчий час, особливо "катастрофістам"...".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News