Історія про самогубство позбавила Литвина місця між двома яблунями

Середа, 26 квітня 2006, 15:39

Спікер парламенту Володимир Литвин вважає, що його роль у справі Гонгадзе могла б випасти будь-кому, хто в той час був головою адміністрації президента Кучми.

"Якби на посаді голови адміністрації президента було інше прізвище, він би все одно був причетний до справи Гонгадзе", - сказав Литвин на своїй прощальній прес-конференції в ролі спікера.

Він зауважив, що "публікації, які пішли останнім часом, показують, що відбувалося насправді".

Згадуючи свої перші відчуття у 2002 році, коли він став депутатом, Литвин сказав, що тоді не розумів свого місця в парламенті.

"Коли я вперше прийшов у сесійну залу, я подумав: "Навіщо це мені?" Я ніколи не планував ставати народним депутатом", - розповів він.

За його словами, цими днями його намагалися переконати в необхідності привести до присяги суддів Конституційного суду ще у цій каденції парламенту.

"Я очолював набагато потужнішу структуру – адміністрацію президента, і не може бути такого, щоб мене сьогодні хтось нагнув з секретаріату президента".

Спікер пояснив, що проти присяги суддів на цій сесії виступили фракції Партії регіонів, Блоку Юлії Тимошенко, СПУ і КПУ.

Коментуючи публікації про його можливе самогубство, Литвин сказав, що не звертав на це уваги, поки інформація ходила в Інтернеті.

"Коли публікація з'явилась в "Комсомольській правді", я звернувся до президента, щоб розслідувати, на перший погляд, невинні забаганки. Ті, хто писали, могли переконатися в моєму стані", - сказав він.

"27 березня я спілкувався з багатьма людьми, 28 березня був на роботі, а 29 – на спорті. Я психологічно себе нормально поводив", - сказав Литвин.

За його словами, публікації про самогубство змусили його переглянути плани на святкування свого дня народження 28 квітня.

"Я планував поїхати додому, взяти намет, сісти між яблунями. Але з огляду на публікації, я змушений залишитись в Києві, щоб показати, що я сповнений оптимізму", - наголосив він.

Литвин також сказав, що виборчий список його блоку на цих виборах був гідним. "Ми виглядали блискуче на фоні того, що запропонували інші політичні сили", - зазначив він.

Після прес-конференції, Литвин зібрав прямо у сесійній залі працівників Верховної Ради і подякував за роботу. Співробітники проводжали його оплесками і стоячи.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування