Нафтогазу все одно, що він працює із соратниками Могилевича і Литвина

Середа, 26 квітня 2006, 16:20

"Нафтогаз України" не має наміру ініціювати перегляд січневих російсько-українських газових домовленостей у зв'язку з розкриттям бенефіціаріїв швейцарської RosUkrEnergo.

Про це заявили агентству "Інтерфакс-Україна" у "Нафтогазі" у середу.

"Оприлюднення інформації про фактичних власників 50%-ї частки в RosUkrEnergo не вплине на реалізацію домовленостей, досягнутих з російськими партнерами на початку поточного року", - сказав співрозмовник агентства.

Раніше голова правління "Нафтогаз" Олексій Івченко, коментуючи обвинувачення RosUkrEnergo у непрозорості, заявив, що НАК зверталася в різні органи й інстанції з проханням надати інформацію про засновників і корупційну діяльність RosUkrEnergo, якщо така має місце.

У свою чергу міністр палива й енергетики Іван Плачков заявив, що Україна поки не має наміру розривати діючі угоди з RosUkrEnergo A.G., ексклюзивним постачальником російського і середньоазіатського природного газу в країну.

"У нас контракти підписані, ціна задовольняє, а там будемо дивитися. Україна буде працювати і буде споживати газ і, бажано, щоб по 95 доларів за тисячу кубометрів, як домовлялися", - зауважив Плачков.

Російське видання "Известия", що входить до холдингу "Газпром-медіа", у середу з посиланням на звіт PricewaterhouseCoopers про фінансову діяльність RosUkrEnergo повідомило, що бенефіціаріями 50%-ї частки Raiffeisen Investment у швейцарській компанії є двоє українських громадян - Дмитро Фірташ (90% акцій) та Іван Фурсін (10%).

Раніше ВАТ "Газпром" офіційно повідомляв, що співзасновниками RosUkrEnergo з рівними частками в статутному капіталі (по 50%) є компанії Arosgas Beteiligungs Holding A.G. і Centragas Beteiligungs Holding A.G.

Фірташ - власник баскетбольного клубу "Київ", представник угорської EuralTransGas Kft у Туркменістані, Узбекистані та Казахстані. Він також є президентом філії компанії Highrock Holdings Ltd., власником якої є бізнесмен Семен Могилевич. Фірташ також фактичний власник українських телеканалів К-1 і К-2.

Фурсін - власник "Місто банк" (Одеса), основний акціонер Одеської кіностудії, відзначається в публікації. На початок поточного року він також був власником 24,98% акцій банку "Кліринговий будинок" (Київ). Балотувався в український парламент 5-го скликання від "Народного блоку Литвина" (у списках під №33).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
13:54
Виробник IRIS-T обіцяє надіслати ще одну система в Україну "за кілька тижнів"
13:51
ВАКС дозволив конфіскувати активи експрезидента "Мотор Січі" Богуслаєва
13:43
Чи може дзвінок чи відео з полону змінити статус зниклого безвісти – пояснює Координаційний штаб
13:38
Вночі основною ціллю росіян був Івано-Франківськ – ПС
13:25
фотоУ Києві прощаються з письменником і громадським діячем Дмитром Капрановим
13:19
Співвласник "Космолоту" заявляє, що українські чиновники вимагають в нього мільйони євро – FT
13:01
Проєкт української фотографки Юлії Кочетової переміг у World Press Photo 2024
12:59
Удар по аеродрому в Джанкої: ГУР повідомило про ураження 4 установок С-400 ворога
12:50
футболЛунін про серію пенальті проти "МанСіті": Ми готувалися до всіх можливих пенальтистів і вирішили ризикнути
12:47
Розвідка Британії: Чорноморський флот РФ суттєво знизив активність та ховається у Новоросійську
Усі новини...