Депутатам офіційно увімкнули лічильник

Четвер, 27 квітня 2006, 10:31

В Україні у четвер опубліковано офіційні результати виборів депутатів 26 березня 2006 року.

Результати виборів надруковані у виданнях "Урядовий кур'єр" і "Голос України" (видання Верховної Ради), повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з офіційними результатами, до парламенту пройшли 5 політичних сил: Партія регіонів (186 мандатів), Блок Юлії Тимошенко (129 мандатів), Народний союз "Наша Україна" (81 мандат), Соцпартія (33 мандата) і Компартія (21 мандат).

Усього у виборах до парламенту взяли участь 45 партій і блоків.

Раніше публікація офіційних результатів була заборонена Вищим адміністративним судом.

У зв'язку з тим, що 11 квітня ряд партій і блоків подали до Вищого адмінсуду позови і претензії до ЦВК про визнання неправомірними її дій по встановленню результатів виборів.

Зокрема, до суду звернулися блок Наталі Вітренко, партія "Віче", блок Юрія Кармазіна, Народний блок Литвина, що не подолали 3%-ий бар'єр на парламентських виборах 26 березня.

12 квітня Вищий адмінсуд призупинив публікацію офіційних результатів виборів до парламенту, а 15 квітня приступив до розгляду позовів, що були об'єднані в одне слухання.

25 квітня Вищий адмінсуд відхилив позови до ЦВК і визнав правомірними його дії по встановленню результатів виборів депутатів, а також скасував постанову про заборону на публікацію офіційних результатів виборів.

Як відомо, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення результатів виборів новообраний парламент повинен зібратися на першу сесію і протягом 60 днів створити коаліцію.

У випадку, якщо протягом цього часу коаліція не буде створена, президент має право розпустити парламент.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування