У Києві очікується повна зміна влади

Четвер, 27 квітня 2006, 10:39

У результаті виборів в органи місцевого самоврядування в Києві очікується повна зміна влади у всіх десяти районах.

Про це пише газета Комерсант-Україна.

При цьому, відзначає видання, незважаючи на те, що Блок Юлії Тимошенко набрав найбільшу кількість голосів у Києві, уже двоє з трьох нових голів райрад представляють блок "Наша Україна".

У середу депутати Печерської райради V скликання обрали новим головою Сергія Сущенка ("Наша Україна"). Його кандидатуру підтримали 35 з 50 депутатів. За Олексія Євлаха (БЮТ) віддали свої голоси 15 депутатів.

Дніпровську райраду очолив Олександр Сотніков (НУ), Голосіївську райраду – Сергій Садовий (БЮТ). У двох районах столиці обрати голів з першої спроби депутатам не вдалося: у Шевченківському і Дарницькому районах жоден з кандидатів, висунутих НУ, БЮТ та НБЛ, не набрав достатньої кількості голосів.

За попередніми даними, у четвер повинні стати відомі імена ще трьох голів райрад – у Подільському, Оболонському і Святошинському районах Києва.

Депутат Київради від БЮТ Михайло Бродський, коментуючи результати виборів голів райрад, заявив: "Оскільки кияни віддали 'Нашій Україні' тільки вісім відсотків голосів, цей блок не має права претендувати в Києві на владу". За його словами, "вибори виграли одні, а розподіл влади в столиці відбувається на користь інших за рахунок підкупу, роздачі посад, за допомогою міліції, прокуратури і змови".

Народний депутат Борис Беспалий ("Наша Україна"), зі своєї сторони, заявив "Комерсантові": "На рівні місцевих рад головне – визначити команду, яка здатна буде вирішувати проблеми районів".

За його твердженням, на рівні районних рад Києва "Наша Україна" саме і демонструє уміння поєднувати різні політичні сили для вирішення проблем міста.

18 жовтня 2005 року Конституційний Суд виніс рішення, відповідно до якого президент України може призначати на посаду голови районної державної адміністрації в Києві тільки главу відповідної районної ради. Відповідно до закону "Про столицю", голова райради обирається з числа депутатів шляхом таємного голосування. Для його обрання потрібна проста більшість голосів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News