В Україну повернули втікача-"перевертня"

Четвер, 27 квітня 2006, 10:55

У середу до Києва із США доставили екс-співробітника УБОЗ ДУМВС у Київській області, який проходить в якості обвинуваченого в справі "перевертнів", що зараз розглядається у київському Апеляційному суді.

Прізвище екс-міліціонера не називають, повідомляє Комсомольська правда.

У період з 1997 по 2001 роки члени банди "перевертнів" з метою одержання викупу викрали й убили 11 заможних жителів Києва і Київської області.

До ОЗУ входили старші офіцери міліції, співробітник столичного УБОЗ, співробітник секретної оперативної служби міліції, працівник апарату МВС та інші.

Доставлений до Києва екс-міліціонер був одним з найближчих соратників лідера банди Ігоря Гончарова, говорить джерело в органах внутрішніх справ.

Як відомо, 1 серпня 2003 року Гончаров за нез'ясованих обставин помер у лікарні швидкої допомоги, куди його перевезли зі столичного СІЗО.

За словами джерела, вони багато років працювали разом в УБОЗ ДУМВС у Київській області, а після звільнення з правоохоронних органів зайнялися злочинною діяльністю.

Зокрема, доставлений до Києва екс-міліціонер вів спостереження за майбутніми жертвами і був особистим водієм Гончарова.
Більше того, він брав безпосередню участь у більшості вбивств, вчинених "перевертнями".

Коли почалися арешти членів банди, екс-міліціонер за підробленими документами виїхав до США. Яким чином йому вдалося це зробити, правоохоронці поки не говорять.

Але, за неперевіреною інформацією, втекти з України йому допомогли представники кримінального світу.

"Ми знали, де він ховається, але в нас не було доказів його вини. Коли ж вони нарешті з'явилися, ми звернулися до посольства США і попросили відповісти на запитання про законність його перебування в Штатах", - зазначило джерело.

"А потім передали співробітникам ФБР інформацію про місцезнаходження злочинця. Незабаром американські колеги затримали втікача і депортували його на батьківщину", - додало воно.

Зараз екс-міліціонер знаходиться у столичному СІЗО. Правоохоронці сподіваються, що він проллє світло на ще не доведені злочини викритої ОЗУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування