Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пінчук вирішив піти на біржу

Четвер, 27 квітня 2006, 10:58

Корпорація "Інтерпайп" має намір у 2008 році провести первинне публічне розміщення акцій на основній площадці Лондонської біржі.

Про це пише газета "Дело".

"Мова йде про IPO всього трубно-колісного бізнесу корпорації", — повідомив Олександр Харченко, директор служби корпоративних відносин "Інтерпайп-менеджмент".

"На практиці це означає, що трубно-колісні активи Віктора Пінчука можуть бути переведені на одну юридичну особу", - пише "Дело".

"Ми будемо робити IPO для того, щоб підвищити вартість компанії", — сказав Віктор Пінчук, почесний президент корпорації "Інтерпайп". Однак він не назвав точні терміни.

"Якщо нам вдасться підготувати корпорацію швидше, і кон'юнктура ринку буде сприятливою, то, можливо, ми вийдемо на IPO і в 2007 році", — говорить Олександр Харченко.

"Інтерпайп" є четвертою за рівнем потужностей трубною компанією світу, третім у світі виробником і постачальником залізничних коліс. На світовому ринку безшовних труб частка корпорації складає 4,1%, залізничних коліс — 10%.

Трубно-колісний бізнес корпорації представлений "Новомосковським трубним заводом", ЗАТ "Нікопольський завод безшовних труб Niko Tube", ВАТ "Нижньодніпровський трубопрокатний завод" (НДТЗ), а також "Нікопольською трубною компанією". Фактичне управління цими підприємствами здійснює компанія "Інтерпайп-менеджмент".

Джерело, яке побажало залишитися неназваним, повідомило також, що власники "Інтерпайпу" мають намір продати "досить великий пакет акцій корпорації".

На думку аналітика фінансової компанії "Конкорд Капітал" Андрія Гостика, за 25% акцій "Інтерпайпу" його власники можуть виручити від $800 млн. до $1 млрд. У той же час він вважає, що в корпорації можуть виникнути ризики при розміщенні акцій.

"ФПГ, недружні до групи "Інтерпайп", можуть перешкодити в проведенні IPO", — говорить аналітик, нагадуючи історію з "Укрсоцбанком".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
08:38
Росія виробляє більше зброї, ніж їй треба на війні, і вже заповнює склади − міністр оборони Німеччини
08:25
У Німеччині висунули звинувачення семи підозрюваним радикальним ісламістам
08:18
фото Росіяни гатили по Нікопольщині: пошкодили будинки, газогін і ЛЕП
07:51
Вибори президента Північної Македонії: перший тур виграла опозиційна кандидатка
07:44
ЗСУ за добу відмінусували понад тисячу окупантів
Усі новини...