Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров налаяв губернаторів за крупи і картоплю

Четвер, 27 квітня 2006, 12:05

Прем'єр-міністр Юрій Єхануров розкритикував роботу керівників виконавчої влади на місцях.

"Аналіз ситуації показує, що дехто з керівників виконавчої влади відверто нехтує своїми обов'язками", - відзначив прем'єр на засіданні Кабміну в середу.

"Через їхню недбалість ми маємо майже половину приросту споживчих цін за рахунок таких, цілком достатніх в Україні продуктів, як цукор, картопля, крупи. І хоча рівень інфляції на споживчому ринку в першому кварталі нижчий, ніж торік, подяки за це від народу України ми не дочекаємося," - заявив Єхануров.

Він також відзначив, що пріоритетом Кабінету Міністрів є оздоровлення системи формування внутрішніх цін на товари і послуги.

Прем'єр підкреслив, що в даний час система ціноутворення є деформованою через перехресне субсидування, необґрунтованих пільг на енергоносії для окремих категорій споживачів і взаємних заборгованостей.

Єхануров також заявив, що уряд повинен зробити все, щоб процес, пов'язаний з переходом до світових цін на газ, був керованим.

Єхануров підкреслив, що нові цінові умови газового імпорту дають економіці України досить часу для структурної перебудови.

При цьому пріоритетом номер один для уряду і виконавчої влади в цілому є модернізація енергоресурсів, підвищення відкритості енергетичного ринку.

За словами прем'єра, уряд розробив широкий комплекс заходів державної підтримки розширення видобутку власного палива. Це стосується в першу чергу, вугільного виробництва, сказав Єхануров.

Планується здійснити комплекс заходів, спрямованих на диверсифікованість джерел постачань в Україну нафти і газу. Також буде упорядкована видача ліцензій на розвідку і використання надр. Розроблено і реалізуються заходи, спрямовані на скорочення потреб в природному газі за рахунок технологічного відновлення енергетичного господарства.

Глава уряду заявив, що до кінця року енергоспоживання повинне скоротитися на 10%.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування