Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Віце-прем'єр погрожує депутатам судом

Четвер, 27 квітня 2006, 12:19

Віце-прем'єр-міністр з соціальних та гуманітарних питань В’ячеслав Кириленко вважає незаконним рішення Луганської та Севастопольської міськрад щодо статусу російської мови.

Про це повідомляє прес-служба Кириленка.

"З правового погляду ці рішення незаконні, оскільки стаття 92 Конституції визначає, що порядок застосування мов визначається виключно законами України", - відзначив віце-прем’єр-міністр.

Реклама:

"Прокуратура, а в разі потреби і суд, допоможуть новообраним депутатам поважати норми Конституції, законів України та рішення Конституційного Суду від 1999 року щодо застосування мов в Україні", - переконаний Кириленко.

Віце-прем’єр-міністр висловив думку, що в державі створено найкращі в Європі умови для розвитку мов і культур нацменшин, насамперед – російської.

"Якщо в Луганській області етнічні росіяни становлять 39 відсотків, а домінуюча частка засобів інформації та закладів освіти – російськомовні, то питання слід ставити не про захист російської мови від міфічних загроз, а про нормальне функціонування державної мови в цій області", - заявив В’ячеслав Кириленко.

ВІДЕО ДНЯ

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...