Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенюк і Єхануров сваряться, хто кому і що винен

Четвер, 27 квітня 2006, 12:29

Якщо план з приватизації буде зірвано, у цьому буде винуватий не Фонд держмайна, а Міністерство фінансів, що не дає фінансування Фонду.

Про це заявила керівник ФДМ Валентина Семенюк, повідомляє Ліга.

Семенюк нагадала, що для підготовки кожного об'єкту приватизації необхідно не менше 75 днів.

"А якщо мені Мінфін сьогодні не дав грошей на підготовку до приватизації, то це фактично зрив не з боку Фонду держмайна, а через те, що Міністерство фінансів спеціально урізає фінансування Фонду", - заявила голова ФДМ.

"Щоб ми не проводили приватизацію, оскільки мені потрібно оголошення давати, проводити екологічний аудит, проводити публікації в газетах, а кошторис дотепер не підписано", - додала вона.

Також Семенюк підкреслила, що надходження в бюджет від приватизації залежать не стільки від кількості підготовлених об'єктів, скільки від якості їхнього продажу.

"Мінфін не знає специфіки роботи Фонду держмайна. Його питання - тільки забрати, продати, з'їсти і більше нічого", - вважає Семенюк.

"Мене цікавить одне - нехай Мінфін відзвітується, куди подів 25,2 млрд. грн., що перелічив Фонд держмайна за один рік - це більше, ніж за 14 років приватизації", - додала вона.

Зі свого боку міністр фінансів Віктор Пинзеник заявив, що його відомство фінансує ФДМ із загального фонду держбюджету в повному обсязі, але виступає категорично проти додаткового фінансування за рахунок спецфонду.

У свою чергу прем'єр-міністр Юрій Єхануров припускає, що у Фонду держмайна відсутня чітка позиція щодо подальшої стратегії приватизації.

Єхануров підкреслив, що протягом I кварталу спостерігалася тенденція до стрімкого скорочення кількості об'єктів, що приватизуються.

Він зазначив, що державну форму власності змінили тільки 174 об'єкти.

"Виглядає так, що у Фонду державного майна відсутня чітка позиція щодо подальшої стратегії приватизації. І я просив би Семенюк у своєму виступі внести ясність у це питання", - заявив Єхануров.

У середині квітня, підбиваючи підсумки діяльності в I кварталі 2006 року, ФДМ повідомляв, що від приватизації держмайна та інших надходжень, безпосередньо пов'язаних з процесом приватизації, надійшло 48,18 млн. грн., у загальний фонд держбюджету перераховано 46,39 млн. грн.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...