Івченко "пригальмовує" з українськими тінями в "РосУкрЕнерго"?

Четвер, 27 квітня 2006, 13:37

НАК "Нафтогаз України" з'ясовує, чи є українські бізнесмени Дмитро Фірташ та Іван Фурсін одними з власників компанії "РосУкрЕнерго".

Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Івченко, повідомляє УНІАН.

"Ми направляємо запити тим, хто надрукований як реальні власники, щоб підтвердили або спростували. Після того, як отримаємо відповідь, будемо робити висновки", - зазначив Івченко.

Як відомо, 26 квітня з'явилася інформація про те, що бенефіціаріями 50% частки Raiffeisen Investment A.G. у швейцарській компанії є двоє українських громадян – Фірташ (90% акцій) та Фурсін (10%).

Про це повідомило російське видання "Известия", що входить до холдингу "Газпром-медіа", з посиланням на звіт міжнародної аудиторської компанії PricewaterhouseCoopers про фінансову діяльність RosUkrEnergo.

Раніше "Газпром" офіційно повідомляв, що співзасновниками RosUkrEnergo з рівними частками в статутному капіталі - по 50% - є компанії Arosgas Beteiligungs Holding A.G. і Centragas Beteiligungs Holding A.G.

Водночас "Газпром" заявляв, що інформації, чи виступає компанія Raiffesen Investment A.G. номінальним утримувачем, і про осіб, інтереси яких вона представляє, не має у своєму розпорядженні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...