Путін вирішив допомогти Ющенку розгрібати

Четвер, 27 квітня 2006, 14:10

Президент Росії Володимир Путін домовився по телефону з Віктором Ющенком почати спільні кроки з ліквідації наслідків чорнобильської трагедії.

Про це Путін заявив на прес-конференції в Томську, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Міжнародне співтовариство, незважаючи на обіцянки допомогти Україні, майже нічого в цьому напрямку не робить. Ми домовилися, що подумаємо, що зробимо разом", - сказав Путін.

За його словами, незважаючи на чорнобильську трагедію, існує розуміння, "що ядерна енергетика буде значною частиною енергетики майбутнього".

Він нагадав, що в багатьох країнах існують плани з розвитку цієї галузі, зокрема, у Франції і США, у яких, за словами Путіна, "величезні плани будівництва нових блоків".

Проблема енергетичної безпеки в цілому і ядерній енергетиці, зокрема, буде, нагадав Путін, обговорюватися на саміті "великої вісімки" у Санкт-Петербурзі. Разом з тим і, безпека постачань.

На думку президента Росії, ці питання цікаві всім країнам, "незалежно від того, будуть чи ні розвивати самі" ядерну енергетику.

Путін також відзначив, що ядерна енергія капіталомістка, "але дешева і найекологічнішо чиста, як це парадоксально не звучить".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News