"Ковтаючи" Україну, НАТО і не поперхнеться Росією у Севастополі

Четвер, 27 квітня 2006, 15:37

Розташування бази Чорноморського флоту Росії у Севастополі не перешкоджатиме інтеграції України в НАТО.

Про це на прес-конференції в Софії, де починається неформальна зустріч міністрів закордонних справ країн-членів НАТО, заявив представник генсекретаря НАТО Джеймс Аппатурай.

Відповідаючи на відповідне питання, Аппатурай зазначив: "Усі 26 країн-членів НАТО підтримують євроатлантичну інтеграцію України не тільки політично, але і практично".

"І питання бази в Севастополі не зупинить це", – підкреслив він.

Аппатурай також повідомив, що в п'ятницю міністр закордонних справ України Борис Тарасюк на неформальній зустрічі зі своїми колегами з країн-членів Альянсу повинен проінформувати про політичну ситуацію в Україні і створення парламентської коаліції.

Крім того, очікується проведення дискусії щодо інтенсифікованого діалогу, угоду про який було підписано між Україною і НАТО у Вільнюсі торік.

Також мова йтиме про участь України в антитерористичній операції "Ектів Ендевор" у Середземномор'ї і Місії по безпеці в Афганістані.

Аппатурай також повідомив, що під час наступного самміту країн-членів НАТО, що відбудеться в Ризі в листопаді цього року, Україні можуть бути дані сигнали щодо подальших перспектив, у тому числі Плану дій по членству в НАТО.

"Але які це будуть сигнали, я ще не знаю", – відзначив представник генсека НАТО.

Обком з посиланням на УНІАН


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування