Ющенко все частіше згадує Януковича і чекає червня

Четвер, 27 квітня 2006, 15:38

Президент Віктор Ющенко заявив, що парламентську більшість і уряд створять у другій-третій декаді червня.

Про це він заявив, виступаючи перед представниками ділових кіл Латвії в четвер у Ризі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я вихожу з того, що ті переговори, які сьогодні ведуться, дають можливість сподіватися, що у другій-третій декаді червня в Україні буде сформовано парламентську більшість і український уряд", - сказав Ющенко.

"Через місяць - десь у 20-х числах травня буде перше засідання Верховної Ради - парламенту України, на якому протягом 30-ти днів буде сформовано політичну більшість, як цього вимагає українська Конституція, і ще протягом 30 днів після цього має бути створений уряд", - пояснив Ющенко.

Як повідомлялося раніше, Ющенко підкреслив, що для створення коаліції є більшість - ті сили, які "рік тому стояли на Майдані".
"Вони сьогодні мають приблизно 243 голоси. Це більшість, якої досить для формування уряду", - сказав Ющенко.

Він відзначив, що з іншого боку потрібно усвідомлювати, що така коаліція вже була і 8 місяців тому розпалася.

"Для того, щоб не повторювати рани минулого, політичні сторони повинні знайти взаєморозуміння. Над цим сьогодні працюють сили "помаранчевого" табору... Впевнений, ця робота проходить продуктивно", - сказав Ющенко.

У той же час президент відзначив, що ще одна сила - Партія регіонів - одержала майже третину голосів виборців, і тому країна, що хотіла б стабільності, повинна це враховувати.

"Це надзвичайно чуттєве питання", - сказав він, додавши, що ряд політичних сил спекулює протиріччями, що існують між ними.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування