Черновецький вводить нові льготи: за співжиття з олігархами

Четвер, 27 квітня 2006, 16:07

Мер Києва Леонід Черновецький наполягає на введенні доплат для бідного населення столиці за шкідливість проживання з багатими.

Про це він сказав у четвер на брифінгу, відзначивши, що ця його позиція є принциповою, "я буду на цьому наполягати".

За словами Черновецького, люди, які живуть у Києві сьогодні на зарплату нижче прожиткового мінімуму, поруч з мільярдерами-чиновниками і мільйонерами-підприємцями, страждають від цього.

"Ці люди (багаті) платять будь-які гроші, вони їх не рахують, тому що багато заробляють, а звичайні кияни від цього страждають. Це хвороба не тільки Києва. Я не дозволю, щоб 80% киян страждало від спільного проживання з мільярдерами і мільйонерами", – сказав Черновецький.

На питання журналістів, який розмір доплат планується ввести і кому саме їх будуть виплачувати, Черновецький сказав, що вже сьогодні ця схема обговорювалася керівництвом міста.

"По 50, по 100 гривень кожному, але мені так не подобається. Мені хочеться спочатку розібратися з кожною категорією людей, і потім я скажу", – сказав мер.

Він також підкреслив, що остаточне рішення по введенню цих доплат у Києві прийме сесія Київради.

"Але принципово: таке рішення буде втілено в життя, або я піду з посади голови", – підкреслив Черновецький, повідомляє УНІАН.

При цьому Черновецький сказав, що зробить усе можливе, щоб підприємцям у Києві працювалося комфортно.

Черновецький підкреслив, що не буде чинити жодних репресій проти тих, хто не платить податки, і не буде "волати до їх совісті".

"Підхід інший", - підкреслив мер. Зокрема, він повідомив, що буде вручати нагороди від Київського міського голови, що, у свою чергу, будуть надавати якийсь імунітет підприємцям, які чесно ведуть свою діяльність і платять усі податки в бюджет.

До речі, Черновецький розповів, що зажадав першу сотню платників у Київський міський бюджет.

Ліга, Обком

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування