Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров вже придумав "дорожню карту" для нового уряду

Четвер, 27 квітня 2006, 16:26

Коаліційна угода має базуватися на програмі президента "10 кроків назустріч людям".

Таку позицію в заключному слові на засіданні Кабміну висловив прем'єр-міністр Юрій Єхануров, повідомляє прес-служба уряду.

"Місія уряду - очолити практичну роботу з конкретизації та виконання його (президента) програми на весь період президентської каденції. Для цього необхідно зберегти спадкоємність в роботі уряду", - зазначив Єхануров.

"Такі програмні цілі мають пронизувати діяльність уряду, усіх гілок влади. Вони повинні скласти ідейний каркас, який стане основою парламентської більшості, коаліції демократичних сил у Верховній Раді", - додав прем'єр.

За його словами, "програма президента може і повинна стати основою пошуку національного консенсусу, шляхів узгодження політичних інтересів партій та блоків з інтересами економічного зростання та підвищення добробуту народу України".

"На нашу думку, саме на таких позиціях має базуватися коаліційна угода, яка стане дорожньою картою для нового уряду", - заявив Єхануров.

За його словами, "післявиборний Кабмін доцільно сформувати за функціональним принципом, відкинувши вузькопартійні устремління та особисті амбіції".

"Програма реформ, яка увійде до коаліційної угоди, повинна включати не лише завдання на поточний рік, а й цільові установки на весь період повноважень обраної Верховної Ради", - додав прем'єр.

Говорячи про оптимізацію державного сектору економіки, Єхануров сказав, що для цього необхідно "розширити приватизаційну базу шляхом радикального скорочення переліку заборонених до приватизації та стратегічних підприємств".

Також потрібно завершити приватизацію об'єктів незавершеного будівництва, малої приватизації та об'єктів соціально-культурного призначення, а також продати державні пакети акцій, які не забезпечують вирішального впливу на прийняття рішень.

Окрім цього вважають за необхідне здійснити продаж майна всіх державних підприємств та державних пакетів акцій господарських товариств, щодо яких не існує заборони на приватизацію.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування