Богословська та Вітренко продовжать судитись

Четвер, 27 квітня 2006, 16:34

Партія "Віче", блок Литвина, Кармазіна й Вітренко мають намір оскаржити у Верховному Суді результати виборів до Верховної Ради.

Про це повідомили журналістам на прес-конференції лідери цих політичних сил.

"Звернемося у Верховний Суд, а потім, в разі потреби, у Європейський суд (з прав людини)", - сказала лідер "Віче" Інна Богословська.

На думку Богословської, рішення Вищого адміністративного суду, який залишив чинними офіційні результати виборів, стало абсолютним крахом судової системи.

Вона також назвала "драмою" те, що у дорадчій кімнаті судді ВАСУ радилися сім годин, а рішення проголошували лише 20 хвилин.

"Ми стверджували і продовжуємо стверджувати, що вибори були сфальсифіковані", - заявила Богословська, підкресливши, що суд у своєму рішенні "взагалі не дав оцінку сфальсифікованим протоколам".

"11 днів замість п’яти суд розглядав справу. Коли б нічого було розглядати – що, він тягнув би цей строк? Просто була величезна кількість доказів про фальсифікації", - наголосила Богословська.

Лідер блоку Наталя Вітренко вважає, що це рішення суду було політичним, а не правовим.

На її думку, суд знехтував представленими доказами фальсифікації, зокрема тими, що між остаточною цифрою явки виборців, оприлюдненою Центральною виборчою комісією 10 квітня, і попередньою, опублікованою в газеті "Голос України" 8 квітня, різниця в 335 846 виборців.

Крім того, Вітренко заявила, що ЦВК не надала суду жодних доказів своєї невинності, а сам суд це "покрив", також суд не вимагав необхідні документи, які б довели, що дані ЦВК є правомірними.

Як відомо, 25 квітня Вищий адмінсуд відхилив позови блоків Вітренко, Литвина, Кармазіна й "Віче" до ЦВК на результати виборів Ради, а в четвер результати виборів до Верховної Ради набули чинності.

Українські новини, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування