Ющенко думає, що Україну ще кудись запросять

Четвер, 27 квітня 2006, 16:41

Президент Віктор Ющенко не виключає, що Україна та НАТО узгодять план дій щодо членства в альянсі ще до листопадового саміту НАТО в Ризі.

"Я не виключаю, що до осіннього саміту Україна отримає політичне запрошення про залучення до плану дій щодо членства України в НАТО", - передає слова Ющенка у Ризі його прес-служба.

Президент зазначив, що кожна суверенна країна повинна мати можливість самостійно обирати модель своєї безпеки.

"Коли ми говоримо про європейські, євроатлантичні устремління України, то це та політика, яка відповідає національним інтересам України", – наголосив він.

При цьому Ющенко висловив переконання, що динаміка інтеграції України в ЄС та НАТО значною мірою залежить від внутрішніх процесів у нашій державі, насамперед, політичних.

Глава держави нагадав, що сьогодні діє план дій Україна-НАТО, розрахований на поточний рік, і Україна спільно з альянсом реалізувала понад десять програм різних напрямків.

Президент також зазначив, що 28 квітня в Софії відбудеться зустріч міністрів закордонних справ країн-членів НАТО за участю української сторони.

Серед питань, які обговорюватимуть на ньому, буде поглиблення євроатлантичної інтеграції України.

Зі свого боку, президент Латвії Вайра Віке-Фрейберга зазначила, що на цьому самміті також, очевидно, будуть розглянуті питання про реструктуризацію НАТО та плани щодо розширення організації.

Вона не виключила, що до того часу Україна узгодить з альянсом план дій щодо членства і зазначила, що в Латвії лише вітатимуть такий розвиток подій.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News