Поїхати в Європу можна буде за старі гроші. Поки що

Четвер, 27 квітня 2006, 17:37

Євросоюз не підвищуватиме ціни на шенгенські візи для громадян України, Росії та прибалтійських країн.

Для громадян цих країн вартість віз упродовж 2007 року залишиться на рівні 35 євро, йдеться в заяві головуючої в ЄС Австрії, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Як відомо, Рада Євросоюзу з питань юстиції і внутрішніх справ ухвалила рішення про підвищення з 1 січня 2007 року вартості шенгенської візи з 35 до 60 євро.

Таким чином Євросоюз має намір компенсувати витрати на впровадження нових технологій у сфері прикордонного контролю.

Збільшення вартості стосується віз тривалістю до трьох місяців і транзитних віз до всіх країн ЄС, за винятком Великої Британії, Ірландії і Данії, які самостійно встановлюють візові тарифи.

Вартість віз на довгострокове перебування країни ЄС продовжать встановлювати самостійно, так само як визначати власні списки категорій іноземних громадян, які одержуватимуть візи за пільговим тарифом.

Тим часом президент Віктор Ющенко сподівається, що Україна незабаром одержить спрощений візовий режим із країнами ЄС.

"Набагато ближче сьогодні ми знаходимося з Європейським Союзом у питанні формування нового візового порядку", - сказав український президент, виступаючи перед представниками ділових кіл Латвії в четвер у Ризі.

Ющенко нагадав, що Україна пропонує ЄС надати окремим категоріям громадян науковим діячам, працівникам культури, дипломатам, студентам, журналістам - безвізовий режим для в'їзду в країни ЄС.

"Ми впевнені, що ці люди - люди, що несуть на своїх прапорах почуття європейських цінностей, нового часу, і ці контакти як можна повніше мають бути розкриті", - сказав Ющенко.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...