Ющенко думає, що Янукович на НАТО заробляє

Четвер, 27 квітня 2006, 19:54

Президент Віктор Ющенко вважає, що "антиНАТОвська політика", яку веде ряд політичних сил, це всього лише "спроба заробити собі дивіденди".

"Та "антиНАТОвська політика", що велася в ході виборчої кампанії, - не є відображенням громадської позиції", - сказав Ющенко, виступаючи перед діловими колами Латвії в Ризі у четвер.

"Це спроба заробити собі зайві дивіденди на питанні, що ще не завершено", - передає слова президента "Інтерфакс-Україна".

Тому, за його словами, програми інформування громадськості, як спільно з країнами НАТО, так і безпосередньо з самим Альянсом, будуть сприяти "осмисленню раціональної концепції оборони, нової політики безпеки".

"Тобто в загальному це повинно привести нас до здорової інтегральної політики: яка доля України повинна бути в політиці безпеки", - сказав президент.

Він також нагадав, що в даний час європейські устремління в Україні підтримуються більшістю населення, і "не існує глибокої дискусії по цьому питанню".

Ющенко висловив сподівання, що населення України також усвідомлює і необхідність вступу в НАТО.

"У мене є відчуття, що нація ці цінності зрозуміє і сприйме. Звідси, власне кажучи, і позиція уряду, моя, щодо європейської інтеграції і євроатлантичної інтеграції України", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування