Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ФІРТАШ НІЧОГО ПРО СЕБЕ НЕ КАЗАВ, БО ХОЧЕ ПЕРЕБРАТИ РОБОТУ ГАЗПРОМА

П'ятниця, 28 квітня 2006, 11:05

Український бізнесмен Дмитро Фірташ заявляє, що приховував факт того, що він є власником 45% частки в РосУкрЕнерго, щоб отримати можливість робити бізнес з Газпромом.

Ще одним мотивом Фірташ назвав спроби уникнути політичного тиску в Україні, повідомляє в п’ятницю американська газета "The Wall Street Journal".

У відповідь на запити США представники РосУкрЕнерго зустрілися з представниками Міністерства Юстиції в Вашингтоні в лютому та визнали, що Фірташ володіє часткою в РосУкрЕнерго.

Фірташ наполягав на тому, що РосУкрЕнерго не має політичних або будь-яких інших зв’язків.

Він також зазначив, що решта 5% акцій належить його бізнес-партнеру, який не бере участь в операції компанії.

Фірташ також повідомив, що з 1990 року він займався поставками газу між Туркменістаном та Україною, а в 2004 році він звернувся до Raiffeisen з ідеєю створення РосУкрЕнерго, щоб дозволити Газпрому взяти участь у прибутковому бізнесі.

Він визнав, що одним з співвласників компанії, яку він колись контролював, була дружина Семена Могилевича, який знаходиться у розшуку. Фірташ зазначив, що він перебрав на себе її частку, як тільки дізнався про її зв’язки з Могилевичем.

Він зазначив, що компанія, HighRock Holdings Ltd не мала відношення до РосУкрЕнерго або її попередника Eural Trans Gas.

В свою чергу адвокат Фірташа Зеєв Гордон підтвердив, що Фірташ та Могилевич не підтримують жодних бізнесових стосунків. Проте він не зміг відповісти, чи була колись дружина Могилевича власником в HighRock Holdings Ltd.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування