Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ і "Наша Україна" сваряться, у кого більші апетити і ложки

П'ятниця, 28 квітня 2006, 15:31

Команда мера Києва Леоніда Черновецького є непідготовленою і нефаховою, досі не знає ані регламенту, ані чинного законодавства щодо управління Києвом.

Таку позицію висловив заступник керівника БЮТ Микола Томенко.

"Я вже не кажу про ведення сесії Київради російською мовою, коли, відповідно до законодавства, вона має вестися державною мовою – українською", - зауважив Томенко.

Другою проблемою в організації роботи Київради, за словами Томенка, є створення "прагматичної" більшості між Партією регіонів, "Нашою Україною" та блоком Черновецького.

На думку бютівця, така "більшість не відповідає вибору киян і є опозиційною до результатів голосування у місті Києві".

"Фактично, останні кілька тижнів діяльності цієї більшості звелися до розподілу посад і вироблення планів щодо переділу столичної землі та нерухомості", - зауважив Томенко.

У той же час прес-служба БЮТ заявила, що під час голосування у Київраді відбувалася масштабна фальсифікація голосування.

За словами депутатів від БЮТ, "під тиском мера лічильна комісія рахує 50 піднятих рук депутатів, як 61 голос".

Так як до лічильної комісії не увійшов жоден з представників БЮТ, вони та члени блоку Віталія Кличка та ГАКу заблокували трибуну, говорить прес-служба.

Зі свого боку фракція блоку "Наша Україна" заявила, що "прикриваючись політичними гаслами та вигадуючи явно надумані процедурні зачіпки, вони (члени БЮТ та ГАК) вдалися до відверто хуліганських дій, провокували сутички та бійки, протистояння в сесійній залі".

Блок вважає "неприпустимими насильницькі методи лобіювання своїх інтересів та безапеляційні ультиматуми".

"Особливо, коли політикою та гучними заявами про справедливість намагаються прикрити свої непомірні кадрові та бізнесові апетити, прагнення перерозподілити власність та грошові потоки на власну користь", - додається в заяві.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування