Ющенку радять коаліцію з Януковичем, а Ахметова попросять не висуватися

П'ятниця, 28 квітня 2006, 17:10

Радник президента Віра Ульянченко виступає за створення широкої коаліції в парламенті між "Нашою Україною", Партією регіонів, Блоком Юлії Тимошенко і Соцпартією.

"Я весь час "просуваю" ідею створення широкої парламентської коаліції…У широкій демократичній коаліції має бути чотири політичні сили: "Наша Україна", Партія регіонів, БЮТ і СПУ", - сказала вона в інтерв'ю "Київському телеграфу".

Водночас вона підкреслила, що мова не йде про створення коаліції тільки між Партією регіонів і "Нашою Україною".

"Якщо ми сядемо говорити про серйозні перспективи, про коаліцію, то по цих проблемах (вступ у НАТО, ЄЕП, введення російської мови як другої державної) ми знайдемо з Партією регіонів повне взаєморозуміння. І навіть зможемо говорити про те, щоб окремі політичні фігури з "біло-блакитного" табору не займали серйозних публічних посад", - сказала Ульянченко.

На питання, чи означає це, що в цьому випадку буде складений "чорний список", вона відповіла:

"Який чорний список? Просто я не впевнена в тому, що Євгену Кушнарьову ми станемо пропонувати якісь керівні посади. Також не думаю, що Ринату Ахметову буде запропоновано крісло міністра промисловості. Це і є переговорний процес".

Говорячи про позицію БЮТ на переговорах з "Нашою Україною", Ульянченко сказала:

"Що стосується трохи нервового стану, у якому знаходиться політична сила Юлії Тимошенко, так я їх розумію: щастя було так можливо…"

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування