Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У США ФБР обшукало маєток колишнього помічника Лазаренка

П'ятниця, 28 квітня 2006, 17:54

У четвер агенти ФБР і Внутрішньої Податкової Служби США зробили рейд на п’ятиспальний маєток у Тибьюроні, пов'язаний з колишнім помічником Павла Лазаренка Петром Кириченком, обвинувачуваним в участі у міжнародній структурі з відмивання грошей.

Про це пише Marin independent journal, відзначаючи, що слідчі не повідомили, чи був Кириченко метою рейду, а агенти ФБР зробили рейд на приватну територію для "поточного розслідування справи про шахрайство".

"На даний момент усе опечатано", - повідомила речник відділення ФБР у Сан-Франциско ЛаРе Квай.

Маєток, який обшукало ФБР. Фото Роберта Тонга
Маєток, який обшукало ФБР. Фото Роберта Тонга
Газета також пише, що особняку приписують приблизно 100 тисяч доларів невиплачених податків і штрафів.

"Дані відділу з оцінки майна показують, що податок на майно був виплачений у розмірі 89,651 за період 2005-2006 р., також на цю суму було накладено штраф у розмірі 8, 975 доларів США", - пише Marin independent journal.

На цей час, за даними видання, маєтком володіє холдингова компанія, а раніше Кириченко виграв суд проти сусідів, які намагалися обмежити будівництво на кордоні приналежної йому території, і побудував розрахований на одну родину будинок з 5 ванними і спальними кімнатами, загальною площею 15 тис. квадратних футів.

Фото Роберта Тонга
Фото Роберта Тонга
За даними відділу з оцінки майна, чиста вартість будинку – більш 8 мільйонів доларів.

Згідно з даними округу, останній раз особняк продавали в 1996, коли він був куплений Кириченком.

"Лазаренко, якому загрожувало розслідування про корупцію, залишив країну і переїхав у Марин, де він володів маєтком у Новато, вартістю 6,75 мільйонів доларів, який до нього належав відомому комедійному актору Едді Мерфі", - йдеться в статті.

Газета пише, що Кириченко був бізнес-партнером Лазаренка і його фінансовим керівником, однак свідчив з боку уряду проти Лазаренка.

"Кириченко на суді зізнався, що ділив прибуток від спільного бізнесу з Лазаренком, тому що він боявся суперечити впливовому прем'єр-міністру", - йдеться в статті.

Газета також зазначає, що поки незрозуміло, чи буде владою порушено окрему справу проти Кириченка.

У 2003 його було арештовано у його будинку в Тібьюроні за звинуваченням у підробці візи. Він також перебував у розшуку для екстрадиції у Швейцарію для пред’явлення звинувачень у пособництві Лазаренку у відмиванні грошей.

Пізніше федеральний суддя звільнив Кириченка під заставу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування