Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко особисто взявся за сферу Луценка, Дріжчаного і Медведька

Середа, 10 травня 2006, 16:21

Президент України Віктор Ющенко бере під особистий контроль питання реформування правоохоронної системи України для підвищення її дієздатності й ефективності.

Про це він заявив у середу під час зустрічі з міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком, Головою СБУ Ігорем Дріжчаним та генпрокурором Олександром Медведьком, повідомляє прес-служба президента.

На зустрічі з Міністром внутрішніх справ було відзначено покращення криміногенної ситуації в Україні.

Зокрема, за словами Юрія Луценка, з початку року кількість злочинів скоротилася на 20%, в тому числі тяжких та особливо тяжких злочинів – на 27,6%.

Також на майже 30% скоротилися злочини у громадських місцях. Міністр підкреслив, що в рамках боротьби з корупцією можна відзначити динаміку в напрямку значного зменшення кількості хабарів.

Під час зустрічі з головою СБУ президент зосередив увагу на необхідності прискорення роботи з підготовки нової редакції Закону про СБУ, посилення цивільного контролю за діяльністю спецслужб, дотримання прав людини при здійсненні ними своїх повноважень.

Особливу увагу Ющенко звернув на необхідність посилення кадрового складу регіональних підрозділів, викорінення фактів неналежного ставлення працівників правоохоронних органів до виконання своїх обов’язків, порушення ними норм службового етикету та закону.

Генеральний прокурор Олександр Медведько, зокрема, поінформував президента про стан розслідування резонансних кримінальних справ.

Під час зустрічей Ющенко наголосив на необхідності посилення координації між силовими відомствами та їхніми центральними і місцевими підрозділами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...