Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Костенко, Мороз і Каськів об’єдналися, щоб врятувати губернатора

Середа, 10 травня 2006, 16:23

Українська народна партія, Соцпартія та "Пора" вимагають від президента Віктора Ющенка надати губернатору Київщини Євгену Жовтяку можливість і надалі працювати на цій посаді.

Представники цих політичних сил звернулися до Ющенка з проханням "покласти край політичним інсинуаціям довкола Жовтяка і надати йому можливість і надалі плідно працювати на благо Київщини".

У відповідній резолюції представники УНП, СПУ та "Пори" висловили стурбованість "розгорнутою у ЗМІ та в урядових колах кампанією проти успішного голови облдержадміністрації Жовтяка і одного з найпослідовніших борців за перемогу в Україні засад демократії та законності".

Автори резолюції підкреслили високі показники столичної області за керівництва Жовтяка, зокрема, щодо розвитку економіки, соціальної сфери, зміцнення бюджетних установ.

У документі підкреслюється, що Жовтяк трохи більше року працював в умовах "жорстких нападок з боку міських голів міст області та депутатів Київської облради".

"Очолюючи Київський обласний штаб блоку "Наша Україна” на виборах 2002 року та коаліції "Сила народу” на президентських виборах 2004 року, він, як представник національно-демократичних сил, закладав зміни на позитивне і сподівання, що нова влада буде набагато кращою", - зазначено у зверненні.

Як відомо, раніше прес-служба Кабміну заявляла, що “у зв’язку з погіршенням окремих показників соціально-економічного розвитку регіонів уряд вирішив внести на розгляд президента подання щодо звільнення Жовтяка" та низки інших губернаторів.

Водночас Ющенко заявив, що підпише укази про звільнення Жовтяка і Червонія.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування