Симоненко пронюхав, що "Наша Україна" створює коаліцію з Януковичем

Середа, 10 травня 2006, 16:57

Лідер Компартії Петро Симоненко переконаний, що парламентська коаліція буде створена між "Нашою Україною" і Партією регіонів.

Про це він заявив у середу на прес-конференції в Києві, повідомляє Ліга.

Разом з тим, Симоненко впевнений, що коаліція "Нашої України" і Партії регіонів буде "вносити дисонанс " у роботу Верховної Ради.

Він заявив, що "уже сьогодні видно, що всі політичні сили, які пройшли в парламент, крім КПУ, вже забули про виконання своїх передвиборних обіцянок і ведуть політичні торги між собою за ті чи інші портфелі".

Таким чином, за словами Симоненка, уряд може втратити свою основну функцію і буде займатися тільки забезпеченням тих домовленостей, що будуть досягнуті між "Нашою Україною" і Партією регіонів.

"Уряд стане підрозділом фінансових груп і холдингів, що входять до складу "Нашої України" і Партії регіонів", - впевнений він.

Крім того, Симоненко заявив, що головна тема, навколо якої будуть домовлятися між собою представники зазначених політичних сил - це майбутні президентські вибори 2009 року, зокрема, щодо того, щоб "регіонали" зайняли на цих виборах пасивну позицію і не заважали Ющенку вести свою виборчу кампанію.

Симоненко також вважає, що у випадку створення коаліції між "Нашою Україною" і Партією регіонів організація роботи парламенту буде ускладнена щодо вирішення національних питань.

Симоненко також прогнозує, що "Нашій Україні" і Партії регіонів вдасться домовитися щодо того, щоб посада прем'єр-міністра залишилася за Юрієм Єхануровим, а всі керівні посади в уряді і, можливо, у парламенті будуть віддані Партії регіонів.

Лідер КПУ переконаний, що подібна коаліція буде недовговічною, максимум - на рік, а у випадку, якщо до неї приєднаються соціалісти - на півроку.

Симоненко підкреслив, що це пов'язано з тим, що в основу дій такої коаліції будуть покладені бізнес-інтереси бізнес-структур.

За його словами, в результаті громадяни України будуть постійно зіштовхуватися з ускладненням економічної і соціальної ситуації в країні: "Олігархи одержать владу, а громадяни одержать підвищення цін".

Симоненко також переконаний, що Верховна Рада не буде розпущена у випадку, якщо коаліція припинить свою діяльність, "оскільки капітал не зацікавлений у тому, щоб парламент розпускався".

Лідер КПУ вважає, що будуть звучати заяви про те, що в парламенті одна коаліція, а фактично буде діяти зовсім інша.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування