Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українцям подобаються повноваження Ющенка

Середа, 10 травня 2006, 17:14

Більшість українців вважають президента головним політичним арбітром і упевнені, що він не має намагатися повернути собі всі повноваження, якими володів до політреформи.

Такі результати соцопитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи" і Київським міжнародним інститутом соціології, передає Ліга.

Так 55% опитаних вважають, що президент має брати активну участь у створенні коаліції у Верховній Раді, 33,7% опитаних вважають, що він має дотримуватись нейтральної позиції.

У той же час 66,6% опитаних вважають, що президент має прийняти зміни в Конституцію і керувати державою в нових умовах.

16,2% опитаних думають, що президент через Конституційний Суд має скасувати внесені зміни і повернути собі колишні повноваження.

Серед електорату "Нашої України" 51,4% опитаних думають, що президент має керувати в нових умовах, 32,4% вважають, що йому варто повернути колишні повноваження.

66,7% електорату СПУ виступають за збереження змін до Конституцї, 20,5% - за їхнє скасування.

В електораті Партії регіонів 77,8% підтримують нові положення Конституції, 7,2% виступають за те, щоб президент повернув собі колишні повноваження.

64,4% електорату БЮТ думають, що президент має упокоритися з новою Конституцією, 15,5% - вважають, що він має скасувати їхній шляхом представлення в Конституційний Суд.

Загальнонаціональне опитування проводилося з 27 квітня по 4 травня 2006 року.

Усього опитано 2030 респондентів у віці старше 18 років за квотною вибіркою репрезентативною за віком, статтю, освітою, регіоном і типом населеного пункту. Статистична похибка не перевищує 2,2%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування