Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вирішив, що мало допоміг "дитинкам-сиротинкам"

Середа, 10 травня 2006, 18:02

Президент Віктор Ющенко підписав указ про основні напрями вдосконалення системи соціальних виплат населенню.

Відповідний указ підписано 10 травня, повідомляє прес-служба президента.

"Рівень бідності населення в Україні, передусім серед сімей з дітьми, родин, в яких є непрацездатні або непрацюючі особи працездатного віку, свідчить про недостатню ефективність існуючої системи державної підтримки", - йдеться в указі.

Президент зобов'язав Кабмін у двомісячний строк затвердити заходи щодо реалізації основних напрямів вдосконалення системи соціальних виплат населенню.

Серед основних напрямків реформи: удосконалення моніторингу системи соцвиплат, спрямованих на подолання бідності, впорядкування видів держсоцдопомоги.

Зокрема, йдеться про запровадження готівкової форми надання населенню житлових субсидій на підставі розрахункових норм; інтегрування програми житлових субсидій в систему державної соцдопомоги.

Указ передбачає запровадження економічно обґрунтованих критеріїв визначення права на отримання держсоцдопомоги, в тому числі оцінки майнового стану сім'ї.

Також указом передбачається спрощення процедур призначення всіх видів держсоцдопомоги через запровадження механізму "єдиного вікна".

Крім того, буде сформовано інформаційну базу про отримувачів та потенційних отримувачів держсоцдопомоги.

Основні напрямки указу реалізовуватимуться у три етапи до 2009.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування