Черновецький 10 років не платив "десятину", але годував бідних

Середа, 10 травня 2006, 18:20

За 10 років парафіянин Леонід Черновецький жодного разу не заплатив "десятину" в церкву "Посольства Благословенного Царства Божого для всіх народів".

Про це у середу на прес-конференції в Києві повідомив засновник і старший пастор "Посольства" Сандей Аделаджа.

"Вперше Черновецький прийшов в церкву Посольства Божого близько 10 років тому. Дотепер жодного разу, ні копійки десятини від нього я не одержав", - повідомив пастор.

За його словами, "десятина" є необов`язковим елементом відвідання церкви, а добровільним пожертвуванням Богу від віруючих.

Аделаджа підкреслив, що Черновецький всього лише один із парафіян його церкви, але "видний прихожанин", який також ходить і в православну, і в католицьку церкву.

Він розповів, що, коли між ним і Черновецьким зайшла розмова про те, що парафіянин хоче робити добрі справи, то він пояснив йому, "що це можуть бути не тільки гроші".

"Ми вирішили, щоб він створив громадську організацію. Годувати бідних. Соціальне партнерство спільне з церквою, яка дасть людей для забезпечення проекту. Тобто "десятину", яку він повинен Богові давати, він дає ці гроші на годування бідних", - сказав пастор.

Аделаджа також зазначив, що Черновецький і він домовилися "ніколи не обговорювати грошові і політичні питання".

Аделаджа вважає Черновецького православним, "тому що його коріння православне, і хрещений він у православній церкві". На його думку, нинішнього мера столиці привела в Посольство Боже його "прагматичність".

"Він людина, яка хоче бачити конкретні результати. І я думаю, що в нашій церкві, де ми проповідуємо слово (доступно для сучасних людей), це для нього велика підмога. Він ходить слухати, в основному, проповіді", - повідомив пастор.

За його словами, Черновецький вперше прийшов у його церкву "тому, що хотів, що б йому допомогли на виборах – приходив за голосами, оскільки це велике скупчення людей", але прослухавши проповіді сказав, "що язик не повертається просити про це (допомогти в агітації), і пішов". Після цього він почав приходити в церкву просто слухати проповіді.

За інформацією Аделаджі, на сьогоднішній день парафіян у "Посольстві Божому" стає все більше - в середньому щомісячно прихожан стає на 1 тис. більше.

"У нас багато людей приходить як з політики, так і з бізнесу. І це нормально, щоб політики стали віруючими в душі. І щоб вони були віруючими активними, не просто сповідували віру на свята – раз на рік заходили в церкву і перехрестилися, а ходили до церкви щодня і жили з принципами Бога", - зазначив пастор.

За його словами, "десятину" "на своє переконання" платять близько 30% прихожан.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News