Єхануров згадав про концтабори і хоче, щоб у горщику щось варилося

Четвер, 11 травня 2006, 11:35

Прем'єр-міністр Юрій Єхануров обіцяє серйозні кадрові зміни в регіонах.

Про це він повідомив, відкриваючи засідання уряду в четвер, передає Ліга.

Єхануров відзначив, що багато голів районних держадміністрацій обрані головами районних рад, і в зв'язку з цим необхідно буде прийняти рішення про їхнє звільнення.

"На жаль, у багатьох, хто працює зараз, поки що працює, і ті, хто рвуться до посад, знаєте, їхні устремління нагадують такий горщик, у якому все кипить, кипить, а нічого не вариться", - відзначив Єхануров.

"Дуже хотілося б, щоб вони пред'явили людям бульйон, який вони варять, тобто я маю на увазі, що потрібно показувати свою програму дій і реальну реалізацію цієї програми дій - от це головне питання, над яким їм потрібно працювати", - додав прем'єр.

Єхануров також пообіцяв не використовувати комуністичний досвід боротьби з перевитратою енергоресурсів, однак думає, що цей досвід буде цікавий кожному міністру.

Він підкреслив, що історичний документ - постанова Ради народних комісарів про скорочення користування електроенергією, датована 15 листопада 1915 року, йому приніс міністр палива й енергетики Іван Плачков.

Єхануров процитував уривок з документа: "Адміністративно-технічний персонал... установ і підприємств... за порушення тарифної дисципліни, нерозпорядливість і недостатнє використання... підлягають стягненням аж до арешту і ув’язнення винних у концентраційних таборах. Ульянов-Ленін".

Прем'єр заспокоїв своїх колег, сказавши, що вони тепер ліберали і не будуть використовувати комуністичні ідеї, однак, за його словами, варто розуміти, що "влада завжди має цим займатися".

Єхануров також повідомив, що міністр палива й енергетики Плачков, а також міністр будівництва й архітектури Павло Качур нададуть у четвер на засіданні уряду інформацію про погашення заборгованості за спожиту електроенергію, газ і послуги по водо- і теплопостачанням.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування