Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Помаранчева коаліція запрацювала?

Четвер, 11 травня 2006, 14:18

Засідання підготовчої депутатської групи щодо проведення сесії парламенту нового скликання перенесено на 11 годину ранку 15 травня.

Про це повідомив голова Верховної Ради Володимир Литвин по завершенню засідання.

За його словами, у четвер депутати затвердили положення про роботу групи, зокрема у документі є положення щодо регламенту її роботи, обрання її голови та призначення дати проведення першого засідання.

Головною розбіжністю, за словами Литвина, стали питання щодо голови депутатської робочої групи.

Через це група не може призначити дату першого засідання парламенту.

Зокрема, 14 депутатів з КПУ та Партії регіонів запропонували кандидатуру діючого віце-спікера Адама Мартинюка.

Інша група з 17 депутатів (БЮТ, СПУ і Наша Україна" проти цієї кандидатури не голосували, але і не підтримали її. В той же час свою кандидатуру вони не пропонували.

За словами Литвина в основі розбіжностей лежить "неспроможність домовитися по коаліції, а також небажання віддавати важелі впливу тій чи іншій політичній силі в процесі підготовки до сесії".

Водночас сам Мартинюк впевнений, що сесія розпочнеться згідно із Конституцією.

"В Конституції передбачено, що депутати мають зібратися не пізніше як за 30 днів після оголошення результатів виборів. Але якщо не зберуться, нічого не сказано. Не має права ні парламент сам себе розпустити, ні президент не може розпустити парламент, жодних санкцій Конституцією не передбачено", - зазначив він.

"Але я переконаний, що сесія відбудеться 3 24 на 26". Він пояснив це тим, що "за Конституцією останній день для її проведення є 28 травня".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...