Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Росії не будуть мститися Україні за зраду?

Четвер, 11 травня 2006, 19:06

Голова експертного управління президента Росії Аркадій Дворкович вважає, що безмитна торгівля між Росією й Україною буде збережена навіть у випадку можливого виходу України з СНД.

Відповідаючи на питання журналістів, чи означає можливий вихід України з СНД автоматичне скасування режиму безмитної торгівлі, Дворкович заявив, що "автоматично це не значить нічого".

По-перше, за його словами, одночасно з виходом з СНД можуть бути прийняті рішення про збереження безмитного режиму. По-друге, відзначив він, питання про вихід України з СНД ще далеко не вирішене, і "перспективи збереження існуючої форми СНД ще є".

"Але в будь-якому випадку буде взаємно вигідно зберегти ті економічні засади, які існують сьогодні, наприклад безмитну торгівлю. У цьому плані вихід з СНД буде носити, скоріше, винятково політичний характер", - сказав він.

Дворкович також заявив, що Росія у плані економічних відносин повинна займати "абсолютно прагматичну позицію". Він відзначив, що в Росії є певні економічні інтереси, у тому числі в енергетиці, авіакосмічній сфері, транспорті, сфері зв'язку.

За його словами, гарні економічні зв'язки за цими напрямками є практично з усіма країнами СНД. Він назвав потенційно сильними і конкурентноздатними на світовому ринку спільні проекти, наприклад, по будівництву літака Ан-124.

Дворкович підкреслив, що Росія "готова до такого рівня інтеграції, до якого готові наші партнери". "Ми за максимальний ступінь інтеграції", - додав він.

При цьому він висловив думку, що можливості співробітництва в економічній сфері і з Україною, і з іншими країнами СНД у будь-якому випадку будуть знайдені.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...